Omannäköinen kirja

9.6.2020 by erja

Ihan ensimmäisiä kommentteja Noutti -kirjasta oli ”Ihanaa, kun tämä ei ole leikekirja!” Tuo lause sisältää enemmän viisautta, kuin alkuun voisi kuvitellakaan.

Leikekirjan haastena on se, että leikattavat palat pitää jo löytyä jostain valmiina. Muuten et voi leikata niitä kirjaasi. Jos tehtävänä on tehdä lauseita päivän lehdestä, voit tehdä niitä vain juuri niistä sanoista, jotka ovat jo saatavilla.

Samalla käytät kapasiteettiäsi vastausten etsimiseen ulkopuolelta, etkä itsestäsi sisältä.

Tässä on hyvin suuri mahdollisuus siihen, että ajaudut olosuhteiden pakosta polulle, joka ei olekaan sinun näköisesi. Vuoden päästä ostat uuden kirjan ja teet saman ajautuen vielä kauemmas itsestäsi. Sama ilmiö tapahtuu, kun sosiaalinen ihminen laitetaan yksin punttisalille tai introvertti ihminen avokonttoriin: kivaa on, mutta aika kaukana siitä, mitä ihminen itse haluaisi tehdä.

Noutti -kirja on erilainen tehtäväkirja. Se on sinun ystäväsi, olkapääsi ja tunnemuotoilijasi sinun omalla matkallasi. Se ei pakota sinua mihinkään. Ei pyydä tekemään mitään. Mutta joka kerta kun avaat sen, se antaa mahdollisuuden jollekin positiiviselle ajatukselle. Noutti -kirjan sivut eivät ole tyhjiä, koska silloin, kun itse tarvitsee johdatusta, tyhjä sivu on pahinta maailmassa. Siinä on tunnekuvia ja väriefektejä, jotka suunniteltu herättämään. Aina tämä herättäminen ei tunnu kivalta, mutta lopputuloksena on vaikuttava oma elämä.

Noutti-kirja kansissa

Oma elämä on sellainen, joka ei kuormita tai stressaa. Mutta jonkun toisen elämä on kuin pari numeroa liian pienet kengät, joissa on pari kiveäkin vielä mukana – niitä pitää käyttää, ettei palellu, mutta ei se kivaa ole. Kun sitä tekee liian pitkään, jalka mukautuu, varpaat surkastuvat ja siitä tulee uusi normaali. Mutta ei se kivaa ole. Mitäs, jos vaan laittaisi omat kengät mieluummin?

 

Seuraavaa lisäosaa kirjoitellessa:

erja@noutti.fi